IPL definitief ontharen

DEFINITIEF ONTHAREN
Nu voor iedereen betaalbaar!
Stel je voor nooit meer hoeven scheren, harsen of epileren? Kies dan voor de definitieve oplossing: Intense Pulse Light (IPL) een lichttherapie waarmee uw ongewenste haren op een snelle, vrijwel pijnloze en veilige manier blijvend worden verwijderd. Een gladde huid is niet alleen mooi, maar ook hygiënischer. Met name voor de oksels en bikinilijn. IPL werkt echter minder goed voor grijs, rood en licht haar. Wilt u snel van uw ongewenst haargroei af?, maak dan snel een afspraak voor een gratis intake gesprek.

Hoe worden de haren met IPL verwijderd?
De x light is geen laser, maar een flitslamp. Deze zet lichtflitsen om in warmte, die via het pigment van het haar bij de haarwortels komt. Omdat de haarwortels door de warmte worden vernietigd, is het haar niet meer in staat terug te groeien.

De x-light produceert lichtenergie in één of enkele pulsen. Deze lichtenergie wordt vervolgens opgenomen door het pigment in het haarzakje.
Dit duurt minder dan een seconde, lang genoeg om het haarzakje te vernietigen en kort genoeg om huidveiligheid te garanderen.

Wat te doen voor en na een behandeling?
U zult het beste resultaat zien wanneer u een lichte huid heeft met vrij donkere haren. Daarom kunt u gedurende de behandelingen beter niet zonnen of onder de zonnebank gaan en geen zelfbruinende crème gebruiken.
Daarnaast wordt u verzocht om vanaf 6 weken voor de eerste behandeling en tussen de behandelingen de haren alleen nog maar te scheren of te knippen.
De behandeling zelf is vrijwel pijnloos en door de absolute huidvriendelijkheid van IPL-onthaarmethode kunt u na de behandeling gewoon alle dagelijkse bezigheden weer oppakken.

De voordelen van IPL:
Definitief resultaat
Snel
Bijna pijnloos
Veilig
Betaalbaar

Intake en proefbehandeling
Tijdens het intakegesprek zal de behandelaar al uw gegevens noteren en eventuele contra indicaties met u doornemen. Tijdens de proefbehandeling zullen een paar lichtflitsen worden gegeven in het te behandelen gebied, om de huidreactie te bepalen. De behandeling vindt dan na minimaal 48 uur plaats.

Hoe lang duurt de behandeling?
De duur van de behandeling is afhankelijk van welk gebied u laat ontharen. Een behandeling varieert van 10 minuten (bijvoorbeeld bij de bovenlip) tot 1 uur (bijvoorbeeld bij de onder- en bovenbenen).

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
In totaal heeft u gemiddeld 6 tot 12 behandelingen nodig om alle ongewenste haargroei definitief te verwijderen. Tijdens een behandeling worden alleen de haarzakjes van de haren in de groeifase vernietigd. Deze kunnen daarna geen haren meer produceren. De haarzakjes van haren die tijdens een behandeling in de overgangs- of rustfase zitten, kunnen niet worden vernietigd. Deze worden vernietigd tijdens de volgende behandeling, wanneer ze in de groeifase zitten.
Na elke behandeling ziet u na ongeveer 2 weken al een duidelijk resultaat; de haren die in de groeifase zaten zijn vernietigd en vallen uit en er komen geen haren meer terug. Afhankelijk van het te behandelen lichaamsdeel, wordt een behandeling om de vier tot twaalf weken herhaald.
Prijzen zijn per behandeling. Voor ontharen staan ongeveer 6 tot 12 behandelingen. Dit is afhankelijk van haargroei en te behandelen oppervlakte.

Prijslijst IPL behandelingen.
Ontharen gezicht
Wenkbrauw tussenstuk € 7,-
Bovenlip € 15,-
Wangen € 15,-
Kin € 15,-
Hele gezicht € 40,-

Ontharen bovenlichaam
Hals € 15,-
Nek € 15,-
Oksels € 25,-
Schouders € 40,-
Borsten vrouw € 15,-
Bovenrug € 40,-
Onderrug € 40,-
Hele rug incl. schouders man € 100,-
Buik € 40,-
Borst man € 40,-
Borst en buik € 80,-
Hele rug € 80,-

Ontharen hand en arm
Handen € 30,-
Boven armen € 40,-
Onderarmen € 40,-
Hele armen € 80,-

Ontharen bikinilijn en benen
Bikinilijn € 25,-
Navelstreek €15,-
Billen € 35,-
Bovenbenen excl. bikinilijn € 100,-
Onderbenen € 90,-
Hele benen excl. bikinilijn € 180,-
Voeten € 25,-
Bikinilijn, oksels en benen € 205,-


Voor iedereen?
IPL is niet voor iedereen geschikt. Voor mensen met blonde, rode en grijze haren is IPL geen goede onthaarmethode. Wat het definitief ontharen met IPL betreft, zullen mensen met een lichte huid en vrij donkere haren het beste resultaat zien. Slapende haarfollikels kunnen echter niet worden behandeld. Deze zijn bij iedereen aanwezig, maar komen alleen tot groei wanneer zich hormonale veranderingen voordoen. Dit kan komen door bijvoorbeeld pilgebruik, medicatie en de overgang. De IPL- methode kan niet worden toegepast bij zwangerschap, koorts, epilepsie en gebruik van roacutane en antibiotica. Gedurende de behandelingen is het verstandig om niet te zonnen of onder de zonnebank te gaan, dit om hyperpigmentatie te voorkomen. Tijdens het flitsen wordt de huid koel gehouden door middel van de verkoelende gel en worden de ogen vanzelfsprekend beschermd tegen het felle licht.

Is de behandeling pijnlijk?
Echt pijnlijk is het voor de meeste mensen niet, er is een tintelend, wat prikkelend gevoel, maar voor de meeste mensen is dit hooguit wat irritant.

Hou weet ik of een behandeling geholpen heeft?
Een paar weken na de behandeling beginnen de reststoppeltjes vanzelf los te laten. Dit kan wel doorgaan tot 11 weken na de behandeling.

Niet alle haren hoeven uit te vallen. U ziet onregelmatige haargroei ontstaan, er ontstaan kale plekken. U kunt gaan twijfelen als u na een paar maanden nog steeds veel haren ziet teruggroeien. Maar schrikt u niet.
Per behandeling wordt maar circa 15 tot 30% van de dan bestaande haartjes vernietigd.Soms staat er ineens meer haar dan u ooit had op die plek. Dit komt omdat de natuurlijke haargroeicyclus verstoord is.Normaliter zouden die haren na elkaar actief zijn, maar nu komen ze tegelijkertijd. Voor de behandeling is dit heel gunstig.