Dietist

lid nvd

Eten is een belangrijk onderdeel van ons leven. Het is vaak een moment waar je heerlijk van kunt genieten. Door de drukte van alledag schiet gezond eten er wel eens bij in. Diëtistenpraktijk Kirsty Falkena kan u in zo'n situatie helpen. Heeft u advies nodig omdat, u wilt afvallen, uw cholesterolgehalte te hoog is, er net diabetes is ontdekt of wilt u weten of uw voeding volwaardig is bij vegetarische voeding, tijdens de zwangerschap of voor uw opgroeiende kinderen. De diëtist van diëtistenpraktijk Kirsty Falkena zoekt samen met u een manier van eten die bij u en uw lichaam past. Vanzelfsprekend zijn de nieuwe eetgewoonten niet alleen gezond, maar ook lekker.

Vergoeding 2016
De behandeling door de diëtist wordt in 2016 vergoed vanuit de basisverzekering voor 3 behandeluren. Concreet betekend dit dat u 5 consulten vergoed krijgt. Deze zorg gaat ten koste van uw eigen risico, behalve voor kinderen onder de 18 jaar en in verband met Diabetes en COPD en VRM. Diëtistenpraktijk Kirsty Falkena heeft met alle zorgverzekeraars een contract en stuurt de rekening rechtstreeks naar uw verzekering.
Na de consulten die vanuit de basisverzekering worden vergoed heeft u, afhankelijk van uw verzekering, recht op verdere vergoeding vanuit uw aanvullende verzekering

Werkwijze

Het woord "dieet" en "diëtist" heeft over het algemeen een strenge toon. Toch zal het in de praktijk meevallen. Door een persoonlijke benadering tijdens de gesprekken en door het voedingsadvies af te stemmen op uw situatie, hoop ik dat u een aangepast voedingspatroon niet ziet als een dieet, maar als een verandering van eetgedrag. Als diëtist kan ik u adviseren welke voeding en leefstijl het beste bij u past en kan ik u begeleiden bij de invoering hiervan. Begeleiding is maatwerk. Ieder mens is verschillend, dus de behoefte aan informatie en begeleiding is ook verschillend.

U kunt op het spreekuur terecht voor voedings- of dieetadvies bij:
•gewichtsproblemen (over- of ondergewicht)bmi kinderen, bmi volwassenen
•diabetes mellitus
•te hoog cholesterolgehalte
•hoge bloeddruk
•eetstoornissen
•voedselallergie of voedselovergevoeligheid
•maag en darmklachten (bijvoorbeeld diarree, obstipatie of het prikkelbare darmsyndroom/IBS)
•hypoglycemie
•kindervoeding
•voeding tijdens of na de zwangerschap
•voeding bij kanker
•voeding bij COPD (Chronisch Obstructieve Longziekte)
•vegetarische voeding

Het eerste consult duurt gemiddeld 45 tot 60 minuten. Een vervolggesprek duurt 15 tot 30 minuten. Begeleidingsduur en -frequentie zijn afhankelijk van uw wensen. Tijdens de consulten besteed ik aandacht aan uw eetgewoonten, klachten en persoonlijke omstandigheden. In overleg met u stel ik een persoonlijk advies en behandelplan op. Ik geef u begeleiding en ondersteuning bij de uitvoering van de adviezen.

Veel mensen vinden het moeilijk om tussen alle voedingsmiddelen een bewuste keuze te maken. Daarbij kunt u zich afvragen hoe u een etiket moet lezen of welke informatie op een etiket van belang is. Dit wordt besproken tijdens de consulten.

Voor meer inforamtie kunt u kijken op: www.dietist4you.nl

Een consult is mogelijk op afspraak. Hiervoor kunt u direct een afspraak inplannen onder het hoofdstuk afspraak maken of u kunt contact opnemen via een bericht naar : 06-11 11 28 48 of , e-mail:info@slankbeauty.nl